Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Momentul în care o femeie îşi riscă viaţa pentru a salva un sinucigaş din faţa trenului, dezbătut pe reţelele sociale

in Diverse de

Un filmuleţ devenit viral, care surprinde momentul salvării unui bărbat din faţa trenului, este analizat de poliţiştii din Marea Britanie, care nu pot fi siguri de veridicitatea filmării.

În imaginile care par surprinse de o cameră de supraveghere un bărbat agitat vrea să se sinucidă şi încearcă să sară în faţa trenului. Întâmplarea a făcut ca o femeie care se afla pe acelaşi peron să anticipeze gestul bărbatului şi să-şi rişte propria viaţă pentru a împiedica saltul mortal.

Filmuleţul a fost distribuit intens pe reţelele sociale, mulţi lăudând gestul eroic al femeii. Au fost, însă, mai multe persoane care au atras atenţia asupra unor nereguli care ar indica faptul că videoul este fals. În comentariile de pe internet se arată că deasupra trenului sunt cabluri care nu vibrează la trecerea convoiului de vagoane, iar gunoaiele de pe peron nu zboară în urma curentului. De asemenea, cineva mai remarcă lipsa umbrei trenului şi a bărbatului.   Un purtător de cuvânt al căilor ferate britanice a făcut următorul comentariu:

„Nu putem verifica legitimitatea videoului, prin urmare nu avem detalii privind existenţa incidentului. Indiferent dacă acest video este sau nu adevărat, încurajăm cetăţenii să aibă grijă unii de alţii şi să se încreadă în instinctul lor, dacă li se pare că cineva are nevoie de ajutor. Experienţa ne-a arătat că atunci când cineva are probleme o simplă conversaţie poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Cu toate acestea, nu ne dorim ca oamenii să-şi rişte viaţa, iar dacă o situaţie este periculoasă sfatul nostru este ca autorităţile să fie alertate“. Sursa: Adevarul.ro


Ultimile din

Mergi la SUS