Modalitatea prin care prepari cea mai bună tobă de casă tradiţională

in Retete de

Oficial a venit iarna, aşa că ce e mai bun să pun pe masă decât o tobă bine făcută, în casă? Iar pentru că vremea este mai rece, puţină grăsime nu strică, mai ales pentru un preparat atât de delicios, care se face în mai puţin de 90 de minute.

Ingrediente:

1 limbă porc
2 rinichi porc
1 inimă porc
1 ciolan crud
1 stomac de porc sau maţe groase
2 căţei de usturoi
sare, piper, cimbru, foi de dafin

Mod de preparare:

Se taie rinichii pe lung şi se pun într-o oală sau castron cu apă pentru o oră. Organele se spală şi se pot pune la fiert. Adăugaţi sare, câteva boabe de piper şi o foaie e dafin. Pe parcursul fierberii, nu uitaţi să îndepăraţi din când în când spuma.
Când s-a fiert carnea, se lasă puţin la răcit şi se taie în mai multe cuburi. Ciolanul se desosează, se codimentează cu sare şi piper, cimbru şi usturoi pisat. Amestecaţi bine tot şi puneţi nişte zeamă de la fierbere.

Umpleţi stomacul sau maţele groase, apoi legaţi/coaseţi la ambele capete. Totul se pune la fiert, iar în apă se adaugă boabe de piper, sare şi foaie de dafin. Se ţine 15-20 de minute la fiert, apoi se scoate şi se lasă la răcit.
Când este încă destul de călduţă, se pune toba între două funduri de lemn şi pe pune o greutate deasupra pentru a fi presată.