Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mircea Băsescu, liber ca pasărea cerului. Va ieşi de după gratii după ce a executat doar un an din pedeapsa primită.

in Politic de

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, va fi eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Constanţa a respins, luni, recursul formulat de procurori faţă de decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a acestuia. În baza deciziei pronunţate luni, decizie care este definitivă şi executorie, Mircea Băsescu va ieşi de la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat.

Reamintim că, pe 16 iunie 2016, fratele fostului preşedinte Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani de la Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână – intermediarul banilor – a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Sursa

Ultimile din

Mergi la SUS