Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: „Eu am 44 de ani. Cum ar fi sa auziti de mine ca ma pensionez anul viitor?”

in ExtraNews de

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat duminica seara noi detalii despre proiectul de lege de interzicere a cumului pensie-salariu.

„Eu am 44 de ani. Cum ar fi sa auziti de mine ca ma pensionez anul viitor? Dupa care imediat revin la o institutie publica ca sa ma angajeze? Pe un loc pe care ar fi candidat si un tanar absolvent, de exemplu. Salariile din sistemul public sunt astazi deosebit de atractive, pe langa siguranta locului de munca. Nu este corect ceea ce se intampla. Sa avem curajul sa recunoastem”, spune Alexandru.

Ministrul Muncii a adaugat ca peste tot in lume sistemul de pensii este gandit sa ajute pe cei care nu mai pot lucra.

„Lucrez la un proiect de lege pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul public. Celor vizati, celor apti de munca, nu le interzice nimeni dreptul la munca. Li se cere sa opteze intre salariu la stat si pensie. Sau, dupa pensionare, daca sunt apti de munca, pot completa veniturile in privat. Oricum, pe legislatia actuala (si sunt persoane), cei la limita varstei de pensionare isi pot prelungi putin activitatea. In toata Europa se simte o tendinta de crestere a varstei de pensionare, atunci cand oamenii doresc si pot sa mai ramana in activitate. Respectul meu sincer pentru toti cei care vor sa munceasca. Propunerea va tine cont de situatia celor cu pensii mici, chiar sub salariul minim brut. Problema trebuie pusa in mod transparent si corect. Sa nu sufere cei cu venituri mici”, mai spune ministrul.

Violeta Alexandru da asigurari ca o asemenea masura va respecta deciziile Curtii Constitutionale care a cerut sa nu se afecteze drepturi.

Ultimile din

Mergi la SUS