Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu : Au făcut două bugete, ca Al Capone. Vom sesiza parchetul în privinţa lui Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici pentru grup infracţional organizat

in Politic de

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat joi că va sesiza organele penale în privinţa trioului Dragnea, Vâlcov şi teodorovici, privind crearea unui grup infracţiional organizat, legat de modul în care au gestionat bugetul statului.

„Trebuie să ştiţi că datele (privind bugetul general consoidat – n. red.) au fost schimbate după plac, de multe ori discreţionar. Un mod prin care aceşti bani erau transferaţi către instrumentele de partid erau rectificările bugetare. Luau aceşti bani şi-i transferau căptre partid. Nu putea face asta fără complicitatea celor de la Prognoză şi artificii contabile.

Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici ştiau că bani ajung la partid, că sunt două bugete.Vom sesiza organele cu competenţe legale pentru constituirea unui grup infracţional organizat.Cel mai grav a fost că s-au derogat de la responsabilitatea bugetară”, a spus Cîţu.

Principalele declaraţii

Guvernele PSD au condus România după două bugete, ca Al Capone. Un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor. E exact ca metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc şi unul pentru el. În ultimii 3 ani au fost afectate fundamentele economiei româneşti. Ce am găsit aici depăşeşte orice imaginație.

Analizăm sesizarea parchetelor pentru o posibilă infracţiune de constituire a unui grup infracţional organizat

Derogările de la legea responsabilităţii şi ”revoluţia fiscală” prin transferul contribuţiilor sunt marile probleme! Avem o gaură de 2 miliarde de lei la bugetul contribuţiilor sociale din cauza neplăţii contribuţiile. Vom face până la finalul anului returnările restante de TVA.

Avem după 10 luni o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile plătesc concediile şi cărora Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să le dea banii. Nu am semnat protocolul de predare-primire cu fostul ministru Teodorovici.

Sursa stire : Adevărul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS