Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul de Interne, Marcel Vela: Dosarul 10 august ar putea fi desecretizat chiar în această săptămână

in ExtraNews de

Dosarul privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, la 10 august anul trecut, va fi desecretizat în această săptămână, poate chiar miercuri, a anunțat noul ministrul de Interne.

„Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este <<Cât mai repede. Până vineri, cel târziu>>.

Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus ministrul Marcel Vela, la Europa FM.

Aproape 800 de protestatari au depus plîngeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Pînă acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori.

Ultimile din

Mergi la SUS