Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul Daea verifică dacă fermierii îşi iau apă gratuit pentru irigaţii

in Diverse/ExtraNews de

   Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a deplasat săptămâna aceasta, la amenajarea de irigații Pietroiu-Ștefan cel Mare, din județul Ialomița, pentru a verifica dacă ferimerii folosesc apa distribuită gratuit pentru irigaţii, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

   Deplasarea a avut scopul de a vedea dacă există fermieri care folosesc motopompele pentru a trage apa direct din canalul de aducţiune, o dată cu apariţia Legii 133/2017, care a intrat în vigoare pe 12 iunie 2017, şi potrivit căreia, fermierii primesc apă gratuit pentru irigarea culturilor. “Am constatat că instalarea motopompelor este în curs de amenajare, având în vedere termenul scurt de la intrarea în vigoare a Legii, iar un fermier deja îşi instalase echipamentul pentru a prelua apa din canal. În sistemul de irigaţii Pietroiu-Ștefan cel Mare lungimea canalelor umplute cu apă este de 50 km din totalul lungimii canalelor existente de 96 km. Dacă vor exista solicitări, se vor umple cu apă şi restul canalelor disponibile”, a declarat Petre Daea.

   Daea a mai vizitat staţia de pompare Pietroiu, care conţine nouă agregate de pompare şi a cărei reabilitare este prevăzută în Programul Naţional de Irigaţii, urmând ca lucrările de reabilitare să demareze la începutul anului 2018. Staţia de pompare este în funcţiune şi există solicitări din partea beneficiarilor pentru irigarea unei suprafeţe de 10.500 hectare, până la această dată fiind irigate 4.300 hectare. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale recomandă fermierilor să folosească toate metodele de preluare a apei din canalele de irigat, pentru a asigura dezvoltarea optimă a culturilor în această perioadă. (foto: madr.ro)


Ultimile din

FALSIFICAREA CĂRNII

Sub denumirea de carne se înțelege partea comestibilă a animalelor, a păsărilor,
Mergi la SUS