Ministerul rus de Externe a transmis șefului diplomației americane că Administrația Kim Jong-un vrea negocieri directe cu Statele Unite

in Extern/ExtraNews de

Cu ocazia reuniunii Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Viena, joi, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit cu secretarului de Stat american, Rex Tillerson. Ministrul i-a transmis șefului diplomației americane că Administrația din Coreea de Nord dorește negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor „garanții de securitate”.
Discuțiile dintre cei doi șefi ai diplomației, pe scară largă, au vizat Coreea de Nord, Siria și Ucraina.
Cele două părți au discutat modalități de oprire a războiului civil din Siria prin implicarea tuturor forțelor politice într-un proces de negociere durabilă concomitent cu finalizarea înfrângerii grupurilor teroriste internaționale.
Serghei Lavrov a mai spus că: „Șefii diplomațiilor din Rusia și Statele Unite au fost de acord că Phenianul trebuie să respecte cu strictețe rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU”.
Întâlnirea celor doi diplomați are loc după ce ministerul de externe al Coreei de Nord a acuzat că oficialii americani au făcut inevitabil războiul și că „Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el”.
(foto:Daily Star)