Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministerul Apărării Naționale a făcut anunțul:”Caporalul Mădălin Stoica, unul dintre camarazii noștri răniți astăzi în Afganistan a decedat”

in Extern/ExtraNews de

Militarii se aflau astăzi într-un convoi de patru autovehicule MRAP și patrulau. Un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. În vehicul se aflau șase militari.Trei, suferind răni minore, au fost transportați pe roți, conform procedurilor, la spital, pentru investigații, iar ceilalți trei, răniți mai grav au fost evacuați pe calea aerului.
Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, care se afla în prima sa misiune în teatrele de operații din Afganistan și care era grav rănit, a decedat. Caporalul era căsătorit și avea un copil.
În comunicatul Ministerului Apărării Naționale se arată că:”Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Aceștia se află sub îngrijire medicală la spitalul militar din Kandahar.”
Mădălin Stoica a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, care a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
Exprimăm condoleanțe familiei eroului căzut la datorie și le dorim însănătoșire grabnică celorlalți militari răniți în misiune.
(Foto:MApN)

Mergi la SUS