Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Minciuna, lupta pentru putere si pentru rezolvarea problemelor penale vor tine loc de buna guvernare”

in Politic de

Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat, miercuri, dupa votul pe motiunea de cenzura. Ciolos explica ca un guvern demis de propriul partid este o premiera europeana si ca „minciuna, lupta pentru putere si pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor tine loc de buna guvernare”.

Iata postarea integrala a lui Ciolos:

„Prin adoptarea motiunii de azi, PSD si ALDE au recunoscut oficial, prin vot, ca nu au capacitatea sa guverneze tara.

Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premiera europeana, imposibil de explicat oricarui partener strain. De asemenea, nu este numai sfarsitul unei aventuri politice periculoase, ci creeaza conditiile unei guvernari a carei principala legitimitate este vointa presedintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere si pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor tine loc de buna guvernare, bunastare, credibilitate si transparenta. Valorile democratiei si interesul tarii nu vor trece dincolo de pofta sefului de partid.

Criza politica creata artificial de liderii PSD si ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca sa nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori si de partenerii internationali care urmaresc cu mirare agitatia politica de la Bucuresti.

Mai grav, discutiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adica tocmai de liderul partidului care isi asuma anul trecut apararea romanilor impotriva celor pe care, aberant, ii numeau „tehnocrati vanduti lui Soros” a starnit ieri pasiuni si discursuri pe care le speram apuse. Ii invit pe liderii celor doua partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid si pe oamenii cinstiti si muncitori care i-au votat sperand intr-o viata mai buna, sa se gandeasca serios la cine poarta responsabilitatea acestei crize, ale carei costuri vor fi platite de Romania si de fiecare dintre noi.

Alegerile viitoare trebuie sa fie intre partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiti, profesionisti, care lucreaza pentru binele public si prioritatile tarii”.

Pentru prima oara in istoria Romaniei, un guvern a fost demis de propriul partid. Guvernul Sorin Grindeanu a picat, miercuri, in urma votului motiunii de cenzura. Motiunea a trecut cu 241 de voturi pentru si 10 impotriva.

Ultimile din

Mergi la SUS