Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Militarii români, la antrenamente în Germania!

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Militarii din compunerea companiei româneşti destinată ca rezervă strategică a Cpmandamentului Suprem Aliat din Europa al NATO – SACEUR pentru operaţii NATO-KFOR din Kosovo şi Bosnia, desfăşoară exerciţiul de repetare a misiunii Mission Rehearsal Exercise în Centrul de pregătire a armatei Statelor Unite ale Americii din Hohenfels-Germania, în perioada 20 iunie – 10 iulie, anunţă Ministerul Apărării, pe pagian sa de facebook.

   Militarii români provin din Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Montană „Avram Iancu” din Brad, din Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Banat” şi din Batalionul 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu” din Bucureşti. Din delegaţia românească mai fac parte militari din unităţi ale Forţelor Terestre veniţi ca observatori-controlori pentru forţele luptătoare.

   Misiunile pentru care se pregătesc în comun militarii şi pe care, la o dislocare ar urma să le execute în teatrul de operaţii din Balcani, sunt posturi de observare, patrule de prezenţă, protecţia militară la nevoie a unor locaţii ca spitale sau instituţii publice, protecţie a bazelor militare, escortă VIP, acţiuni de control a mulţimilor şi asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii.

   Una din primele faze de instruire poartă numele de antrenament „roll-over” şi presupune luarea la cunoştinţă a procedurilor de urmat în cazul răsturnării autovehiculelor pe timpul desfăşurării acţiunilor militare. În cadrul pregătirii, un rol important îl au simularea pericolelor la care sunt expuşi militarii pe timpul misiunii, respectiv interacţiunea cu populaţia civilă în cazul manifestaţiilor şi modul de răspuns la aceste pericole. Două din antrenamentele efectuate la Hohenfels sunt destinate structurilor de Poliţie Militară şi focusate pe aceste riscuri, CRC – Crowd and Riot Control (controlul manifestanţilor) şi Fire Phobia (depăşirea fricii faţă de foc) (foto: pagina facebook a MApN)

Ultimile din

Mergi la SUS