Militari americani și români revoltați după ce un militar român a călcat intenționat cu un blindat un câine care dormea lângă drum

in ExtraNews de

Un militar român, șofer pe un vehicul bilndat Vamtac, a trecut în mod intenționat cu roțile peste un cîine care dormea pe marginea drumului. Conducătorul auto a tras de volan în mod intenționat spre animal, care nu a avut nicio reacție. Animalul în agonie a mai avut putere să se târască într-un șanț din apropiere, unde a suferit ore întregi. Militarii americani s-au arătat revoltați de o asemenea atrocitate, iar cei români solicită o anchetă internă pentru a fi tras la răspundere șoferul vinovat. Militarii susțin că doar un om cu probleme psihice poate fi capabil de o asemenea atrocitate, un astfel de individ neavând ce să caute în armată, cu armament pe mână.

„Miercuri, în jurul orei 12, am fost martor ocular la un eveniment extrem de neplăcut, chiar șocant. Stăteam în fața corimecelor în care eram cazați așteptând ordinele de serviciu. Pe aleea ce urca la punctul de control către parcul cu tehnica militară au trecut două blindate Vamtac. La volan erau militari români, ținută ristop. În apropiere de popotă, pe partea dreaptă a aleii, dormeau, cu capul în iarbă, doi câini, unul de talie mică, altul de talie mare. În urcare, primul blindat Vamtac a tras de volan dreapta deși aleea era suficient de lată și liberă, intrând cu roata pe porțiunea de iarbă. Fără niciun semnal sonor și fără a încerca nicio manevră de evitare, a mers direct spre acei câini. Primul câine, cel mic, a fugit la timp, dar din păcate celălalt câine, de talie mare, nu s-a trezit și prin urmare roțile din partea dreaptă a vehiculului greu de câteva tone au trecut peste mijlocul animalului. A fost o imagine pe care nu o să o uit niciodată.

Animalul s-a târât scheunând în șanțul aflat în apropiere, cu coloana frântă și picioarele din spate zdrobite. Ajuns în șanț a început să scoată sune de suferință. Au fiind un mare iubitor de animale nu am putut urmări în continuare scena, m-a apucat plânsul și am mers în dormitor, gândindu-mă cum e posibil așa ceva, dacă un om întreg la cap ar putea fi capabil să provoace o asemenea suferință unui suflet nevinovat. Omul acela e militar, poartă armament, cum a trecut oare evaluările psihologice?

La ora prânzului, mulți militari venind spre popotă la masă, au văzut câinele scheunând și zbătându-se. Militarii americani erau revoltați, au încercat să ia animalul în brațe, să îl îngrijească dar nu se putea deoarece câinele era în agonie. Oameni cu suflet au încercat să îi dea apă, să îi aline suferința.

Militarii mai în vârstă din poligon mi-au spus că șoferul respectiv nu era la prima abatere de acest fel, fiind de fapt un obicei de-al lui și acționând așa ori de câte ori avea ocazia.

Din întrebările adresate la examenele psihice ce se efectuează periodic, anumite întrebări se referă la cruzimea față de animale. Respectivul șofer ar trebui identificat, pentru că după foile de parcurs nu este greu. Omul acela trebuie să urmeze tratament psihoterapeutic, trebuie să se facă o anchetă internă pentru a fi sancționat”, ne-a transmis militarul român care, din motive lesne de înțeles, dorește să rămână anonim.