Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mii de pensii vor fi anulate. Guvernul pregătește măcelul

in ExtraNews de

Guvernul a decis să anuleze aceste pensii. Această situație a fost dezbătută pe scena politică o bună perioadă de timp, liberalii încercând să găsească soluția cea mai favorabilă pentru România. Decizia de eliminare a acestei categorii de pensii va aduce la bugetul statului o sumă incredibilă.

Răzvan Prișcă, deputat PNL, a afirmat, pentru dcnews, că anularea pensiilor speciale ar urma să aducă la bugetul României ”un câștig de vreo 9 miliarde de lei, doar pe niște venituri nemeritate”.

El a invocat proiectul de lege din Parlament, depus de reprezentanți USR. Se pare că, Proiectul se află la Camera Deputaților, la un an și jumătate după ce a trecut de Senat.

Rareș Bogdan, al doilea om în PNL, a declarat în urmă cu câteva zile, că partidul național liberal își va respecta promisiunea și vor tăia pensiile speciale. În plus, acesta susține că nu are încredere în social democrați, ci în proprii lui colegi.

„Tăiem! Vom vedea mâine ce se întâmplă. Noi vrem să tăiem. PSD încearcă să le facă înaintea noastră. Eu nu am încredere în PSD. Eu am încredere în colegii mei că vor face ce au promis alegătorilor.”, a declarat Rareș Bogdan

Reamintim categoriile de pensionari care vor fi afectați: cei care încasează venituri între 7.000 și de 10.000 de lei, dar și mai mari.

Potrivit proiectului de lege, pensiile speciale se vor impozita cu 30%, iar tot ce depășește 10.000 de lei se va impozita cu 50%. Proiectul a primit aviz favorabil în Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Ultimile din

Mergi la SUS