Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mihai Tudose își bate joc de români!? “Uraganele au scumpit benzina în România”.

in Politic de

Mihai Tudose pare că își bate joc de români cu cele mai recente declarații.

Nu supracciza a scumpit bezina şi motorina, ci… uraganele din zonele petroliere ale Statelor Unite, spune premierul., potrivit Digi24.

„Cred că ați aflat că au fost niște uragane și că a crescut prețul barilului pe plan mondial, a crescut prețul la energie în toată lumea, ba chiar în România, mai puțin”, a declarat premierul Mihai Tudose.

„Cred că ați aflat că au fost niște uragane și că a crescut prețul barilului pe plan mondial, a crescut prețul la energie în toată lumea, ba chiar în România, mai puțin”, a declarat premierul Mihai Tudose.

În acest moment, barilul de petrol este la cel mai mare nivel din ultimii doi ani, însă nici când a scăzut nu au fost ieftiniri la benzinării. Mihai Tudose recunoaşte că acum preţurile au crescut, dar spune că a făcut un calcul cu ministrul de Finanţe şi a rezultat că fenomenele meteorologice sunt de vină.

Întrebat dacă supraacciza nu are nimic de-a face cu scumpirea carburanților în România, șeful guvernului spune că a făcut un calcul împreună cu ministrul finanțelor, Ionuț Mișa și a ajuns la următoarea concluzie:

„Au fost adăugați la preț acciza accea de 016 bani, iar prețul a crescut cu 09. Nu se regăsesc cei 16 bani, iar impactul pe preț datorită fenomenelor meteorologice din zonele de interes petrolier au avut un impact chiar mai mare”.

Statul a introdus supraaciză la combustibil la jumătatea acestei luni şi va mai urma încă una, de la 1 octombrie.

Ultimile din

Mergi la SUS