Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Miercuri dimineață polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează 28 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor

in ExtraNews de

Polițiștii din Mehedinți și polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române efectuează astăzi 28 de percheziții la persoane care sunt bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Infracțiunile pentru care sunt acuzați, sunt de evaziune fiscală și spălarea banilor.
Sunt efectuate  percheziții în județele Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București. Există 32 de mandate de aducere care vor fi puse în aplicare.
Din cercetări a reieșit că, cei în cauză, repreprezentanți ai mai multor societăți comerciale ar fi creat un circuit infracțional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos. Ei au înregistrat în contabilitatea societătilor comerciale mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operațiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. și astfel ar fi diminuat artifical impozitul pe profit. Scopul urmărit, a fost de eludare a obligațiilor fiscale, iar toate aceste sume au fost supuse procesului de spălarea banilor prin intermediul societăților comerciale pe care învinuiții le controlau.
Estimativ, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro.
Activitățile infracționale s-au desfășurat în perioada 2009-2014.
La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți vor fi conduse 32 de persoane, pentru audieri.
Parchetului de pe langă Tribunalul Mehedinți va coordona cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

Ultimile din

Mergi la SUS