Metoda prin care scazi febra copiilor în mai puţin de cinci minute! Nu ai nevoie de medicamente

in Sanatate de

Febra este un simptom aparent banal, însă dacă nu este tratat la timp, poate deveni o adevărată problemă de sănătate. Mai ales febra în cazul copiilor mici este un factor de stres și un motiv de mare îngrijorare.

Conform unor studii, scrie secretele.com, dacă copilul tău este sănătos, febra nu trebuie să te sperie. Febra este reacția organismului la infecția care îți îmbolnăvește copilul. Dacă temperatura este prea mare, devenind inconfortabilă, există câțiva păși pe care îi poți urma, astfel încât el să se simtă mai bine.

Dacă febra continuă să fie ridicată și dacă persistă câteva zile la rând, este necesar că medicul pediatru să fie anunțat.

Iată câteva metode care te ajută să îi scazi copilului febră, în mai puțin de 5 minute:

1. Cartofi rași

Mai întâi spală și curăţă cartoful de coajă, apoi râde-l și pune-i-l copilului în șosete.

2. Brandy și apă

Diluează o ceașcă mică de brandy cu o ceașcă mică de apă, apoi înmoaie o cârpă în amestec și pune-o în șosetele copilului.

3. Pune un prosop rece și umed pe fruntea copilului, în timp ce se odihnește.

4. Fă copilului o baie călduță în cadă, sau cu buretele.

În timp ce apa se evaporă de pe piele, temperatura corpului se va micșora. Nu folosi apa rece. Apa rece poate declanșă frisoane, iar febră poate crește.

5. Dă-i copilului suficiente fluide și mâncăruri reci precum înghețată și iaurt, pentru a ajuta ca temperatura să scadă și corpul să fie hidratat.

6. Folosește un ventilator.

Pentru ca odrasla ta să nu facă frisoane, menține ventilatorul la viteză mai mică, astfel încât aerul să circule, nu fie trimis direct către copil.

7. Dă jos surplusul de haine de pe copil, astfel încât căldura să iasă mai repede prin piele. Îmbracă-l cât mai subțire. Dacă îi este frig, pune pe el o pătură subțire, până când se încălzește.

8. Dacă este în casă, este recomandat pentru copil să stea într-un loc răcoros, iar dacă este afară este mai bine să stea la umbră.