Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Metoda analizelor medicale gratuite. Autoritățile sunt în alertă: O nouă escrocherie ia amploare

in Sanatate de

Autoritățile sunt în alertă după ce foarte mulți oameni au devenit victimele unei înșelătorii ce are legătură cu domeniul medical, anunță Pro TV.

Oamenii au fost atrași cu un set de teste gratuite în urmă cărora li s-a spus că suferă de boli grave pe care în realitate nu le au. Cei care au pățit-o spun că totul este o minciună și că aparatele recomandate de așa-zișii specialiști costă foarte mult, având prețuri ce pleacă de la 4.000 lei. Ca să fie credibili și ca să poată cere oamenilor sume exagerate pentru produsele pe care le vând, reprezentanții companiei pretind că aparatura lor este avizată de Ministerul Sănătății.

Afacerea are loc într-o clădire de lângă Gara de Nord. Oamenii, care stau aici zilnic la coadă, sunt atrași cu teste medicale gratuite. Nimeni nu se întreabă dacă rezultatele lor sunt reale, cum de altfel nimeni nu observă că centrul Biosistem nu are nicio firmă vizibilă la stradă.

Rezultatele testării sunt stabilite, chipurile, prin biorezonanță. Totul durează un minut. Clienții stau conectați prin niște fire la un laptop capabil, spun reprezentanții firmei, să găsească mai toate bolile pământului. De la afecțiuni de inimă, plămâni, rinichi, ficat și oase, până la probleme legate de vedere și piele, toate par să fie depistate aici. Sau mai bine spus inventate, susțin oamenii.

Centrul Biosistem nu funcționează legal. Reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale susțin că au amendat compania de 4 ori în 2 ani.

Cazul este cercetat, în prezent, de poliție. Fapta a fost încadrată la înșelăciune, iar cei care vor fi găsiți vinovați riscă 5 ani de închisoare.

Sursa: Activenews.ro

Ultimile din

Mergi la SUS