Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mesajul preşedintelui Iohannis, la 29 de ani de la Revoluţie: Azi se aude din nou “Jos comunismul”

in Politic de

Şeful statului a postat pe Facebook un mesaj în care face o pararelelă între evenimentele din decembrie 1989 şi situaţia actuală.

Postarea lui Klaus Iohannis:

La 29 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate. În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean.

Postarea preşedintelui s-a viralizat în doar câteva minute.

Klaus Iohannis a avertizat miercuri că nu exclude riscul activării articolului 7 în cazul României, la fel cum s-a întâmplat cu Polonia, dacă legile Justiției vor fi adoptate cu modificările care au provocat proteste în toată țara. Șeful statului a făcut aceste afirmații la o întâlnire informală cu jurnaliștii la Palatul Cotroceni.

”Parlamentarismul acesta de bulibăşeală şi avarie trebuie să înceteze”, a mai spus şeful statului în discuţia informală cu jurnaliştii, potrivit News.ro. Conform sursei citate, ziariştii l-au întrebat de ce crede că actuala coaliţie majoritară se grăbeşte atât de tare cu legile justiţiei, iar preşedintele a replicat că ”penalii” au intrat puţin în panică.

Ultimile din

Mergi la SUS