Mesajul liderului Al Qaida la 11 ani de la atentatele din SUA: “Trebuie sa-i vanam peste tot”

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Liderul Al Qaida a indemnat la noi atacuri impotriva Israelului si a aliatilor sai din intreaga lume, intr-o inregistrare difuzata cu prilejul implinirii a 18 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie din SUA.

“Fratii mei mujahedini din Palestina si din restul natiunii musulmane! Interesele Israelului si ale aliatilor lor americani, britanici, francezi, rusi si europeni sunt raspandite peste tot in lume”, spune Ayman Al Zawahiri in inregistrarea video difuzata miercuri de “agentia” media a Al Qaida, As Sahab.

Acesta adauga ca Israelul si aliatii sai “sufoca jihadul” in teritoriile palestiniene, scrie Agerpres.

“Asa incat, asa cum ei conspira si isi unesc fortele pretutindeni impotriva noastra, noi trebuie sa-i vanam peste tot, la latitudinea noastra. Fiti inventivi si creativi in metodele voastre”, propune Zawahiri.

Medicul egiptean devenit liderul Al Qaida in 2011, dupa asasinarea lui Osama Ben Laden de fortele speciale ale SUA in Pakistan, s-ar ascunde in momentul de fata tot in aceasta tara, in zone tribale din apropiere de granita cu Afganistanul.

El evoca in inregistrare si atentatele de acum 18 ani din SUA, soldate cu aproape 3000 de morti.

“As vrea sa-i intreb daca, avand in vedere ca ei considera ca am omorat oameni nevinovati la World Trade Center – ceea ce oricum este o prezumtie falsa -, cei ucisi la Pentagon au fost la fel de nevinovati?” – comenteaza liderul Al Qaida.

Acesta ii indeamna in fine pe jihadisti sa atace fortele occidentale peste tot in lume, in principal in lumea musulmana. “Atacati-i ca represalii pentru crimele lor din Palestina si pentru sprijinul lor pentru Israel”, adauga Zawahiri.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...