Mesaj pentru politicieni, transmis de la Sebeș de o elevă din Reșița: Corupţia mă sufocă. Ce viitor îmi oferiţi?

in Educational/ExtraNews de

Într-un clip de doar 70 de secunde, filmat în fața unei fabrici de prelucrare a lemnului din Sebeș, Andreea, o adolescentă de 12 ani din Reșița, pune politicienii români la colţ și le reproșeză că îi fură viitorul și că nu fac nimic să salveze natura şi aşa sufocată de gunoaie.

Andreea s-a alăturat mişcării globale „Fridays for Future”, iniţiată de o elevă din Suedia, în semn de protest pentru lipsa de acţiune politică faţă de schimbările climatice.

“Mă numesc Andreea. Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care îmi fură viitorul. Cu fiecare minciună, cu fiecare decizie proastă, ei vorbesc nimicuri. Timp în care cei mulţi ca mine suferă, iar natura moare.

Aerul nostru e greu de respirat. Apa de băut trebuie deja cumpărată. Ne înecăm în gunoaie. Corupţia mă sufocă. Ce viitor îmi oferiţi, dragi politicieni? Eu nu pot vota încă, dar sunt liberă să vorbesc şi să vă cer să luaţi aminte la ce v-am spus acum. Deoarece paharul s-a umplut! Eu sunt doar Andreea, din Reşiţa, elevă la şcoala gimnazială şi vorbesc în numele naturii şi a milioanelor de copii din România”.

”Andreea spune că are mari așteptări de la politicienii din Romania. Mesajul ei este unul scurt și concis si este transmis din Sebeș, un loc emblematic pentru dezastrul din România, acolo unde milioane de arbori seculari sfârsesc anual în fabrici gigantice de procesarea lemnului” – s-a scris în descrierea clipului postat pe youtube..