Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

MESAJ către şefa DNA şi procurorul general! Ministrul Justiţiei a DECIS soarta lui Kovesi!

in Politic
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a finalizat evaluările pentru procurorul șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruța Kovesi și procurorul general, Augustin Lazăr, dar a prorogat termenul până la care va face publice rezultatele, pentru că a fost plecat timp de două zile la Bruxelles.

”Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles. Miercuri, la orele prânzului, voi organiza o conferință de presă și vă voi anunța toate detaliile.

Președintele și-a exprimat în repetate rânduri opinia. Eu îmi voi exprima opinia în scris și în răspunsurile pe care vi le voi da în conferința de presă”, a declarat Tudorel Toader.

Toader anunţa, în 12 martie, că va discuta cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

Ministrul Justiţiei a mai spus că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în două săptămâni, urmând să ia în acel moment o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

Ulterior, în 13 martie, Tudorel Toader a afirmat că nu le-a sugerat procurorului general al României şi procurorului-şef al DNA să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui.

Ministerul Justiţiei a precizat că ministrul are dreptul şi obligaţia de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurorul general şi procurorul-şef al DNA, potrivit legii privind organizarea judiciară.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS