Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mentinerea sanatatii pe cale naturista

in Sanatate de

Medicina naturista ofera solutii usoare pentru ingrijirea sanatatii, solutii tot mai populare, si pe care majoritatea oamenilor doresc sa le combine cu medicina conventionala. Medicina naturista asigura o stare buna de lunga durata, deoarece tine sema de stilul de viata al unei persoane si o abordeaza ca pe un tot – corp, minte si spirit -, netratand doar simptomele patologice.

Medicina naturista are din ce in ce mai multi adepti. Multa lume apeleaza la terapeutii specializati in medicina complementara sau alternativa, cu precadere pentru problemele cronice, ca artrita, durerile de spate si tulburarile de domn. Si mai multe persoane se trateaza singure cu remedii complementare sau alternative. Asadar, in timp ce meicina conventionala reuseste sa fie tot mai eficace in abordarea problemelor majore de sanatate, cum ar fi cancerul sau bolile de inima, medicina naturista este mai in masura sa satisfaca alte necesitati.

DE CE ESTE DE PREFERAT CALEA NATURISTA?

Vindecarea bazata pe remedii naturiste, tratamente la domiciliu si masuri privind stilul de viata este mult mai blanda si mai practica decat administrarea unei medicatii drastice. Va puteti controla starea corpului, fiind liberi sa consultati un medic atunci cand este cazul. Poate cel mai important este faptul ca ea merge pe ideea de a mentine sanatatea persoanei privita ca un tot, mai curand decat sa se concentreze pe simptomele bolii, si incearca sa previna boala, nu doar sa o trateze.

Abordarile naturiste ale sanatatii recunosc capacitatea proprie de vindecare a organismului si incearca sa o intensifice la maximum. In plus, riscul unor efecte secundare neplacute este mai redus decat in cazul tratamentelor conventionale. De exemplu, un remediu din plante contine cantitati mici din diverse principii active, fiecare dintre ele tinzand sa compenseze actiunile celorlalte. Asta spre deosebire de medicamente, care de regula contin o doza puternica dintr-o singura substanta si, in consecinta, pot dezechilibra chimismul organismului si pot provoca probleme noi, care, la randul lor, necesita tratament.

Medicina naturista pune un accent deosebit pe legaturile puternice intre corp si minte. Cercetarile stiintifice aduc tot mai multe dovezi care confirma validitatea acestei abordari. Un numar mare de studii arata ca pacientii care gandesc pozitiv si rezolva cu calm orice problema emotionala tind sa aiba rezultate mai bune in tratarea unor boli, mergand de la artrita pana la cancer. Creierul si corpul sunt legate intim prin hormoni, prin neurotransmitatori (substante care ajuta la transmiterea mesajelor intre celulele nervoase) si prin alte substante chimice. Schimbarile de dispozitie va pot afecta functionarea sistemului imunitar, a celui cardiovascular si somnul. Pe de alta parte, problemele fizice va pot afecta multumirea sufleteasca, voiciunea si nivelul de anxietate. Asa se explica de ce boala fizica poate duce adesea la suferinta mintala si, invers, si de ce terapiile fizice pot alina boala mintala, iar terapiile mintale, pot cu adevarat, sa favorizeze vindecarea fizica. Un bun exemplu este terapia prin ras, cand radeti va simtiti mai bine. Aceasta datorita faptului ca rasul face sa creasca nivelul anumitor substante chimice, intre care endorfinele – substante naturale ce stimuleaza cresterea bunei dispozitii si contribuie la diminuarea durerilor. Rasul aduce si binefaceri fizice – relazeaza incordarea musculara si fortifica sistemul imunitar. Terapeutii invita uneori la sedintele de terapie prin ras clovni sau actori de comedie. Astfel veti trece mai usor peste dificultati. Terapia prin ras este recomandata pentru combaterea stresului. Sesizand partea nostima a vietii si razand cu pofta, puteti incuraja unele reactii chimice in organism, care va vor mentine in forma.

OPTIUNI PENTRU SANATATE

S-ar putea crede ca medicina conventionala si cea naturista sunt opuse. In realitate, cei mai multi medici sunt multumiti daca pacientii lor include metode naturiste in tratament, iar unii practicieni reputati ai terapiilor alternative recomanda consultarea unui medic pentru tulbuarile mai serioase. Apeland la terapiile naturiste nu inseamna ca va autoexcludeti de la beneficiile indiscutabile ale medicinei “de varf”, ci ca va oferiti o cale de a va extinde optiunile de tratament.

SOLUTII PENTRU O VIATA SANATOASA

O dieta corespunzatoare, exercitii fizice regulate si folosirea strategiilor de control al stresului sunt principalele modalitati de a va mentine sanatatea in mod natural. Alte mijloace importante include cultivarea relatiilor sociale, transformarea locuintei intr-un loc sanatos si evitarea unor obiceiuri daunatoare, precum fumatul. Ingrijandu-va in acest fel, va favorizati bunastarea mintala si va protejati toate organelle corpului, de la artere pana la nervi, de la intestine pana la glandele producatoare de hormoni. Aceasta mai poate si sa va sustina sistemul iminitar, ferindu-va de infectii, de alergii si chiar de cancer.

Ultimile din

Mergi la SUS