Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Medicul ortoped din Targu Mures care i-a cerut 1.000 de euro unui pacient pentru operatie este arestat la domiciliu pentru luare de mita

in ExtraNews de

Un medic ortoped din Targu Mures a fost retinut luni seara de procurori, dupa ce i-ar fi cerut unui pacient o mie de euro pentru o interventie chirurgicala. Doctorul de 36 de ani a fost prins in flagrant, dupa ce pacientul l-a reclamat.

Judecatorul pentru drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Mures a decis, marti seara, plasarea in arest la domiciliu a medicului ortoped Adrian Dumitru Ivanescu. Instanta a respins astfel propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile a medicului, cercetat pentru luare de mita in forma continuata (doua acte materiale). Incheierea nu este definitiva si poate fi atacata cu contestatie, arata Agerpres.
Medicul este de 5 ani angajat al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures si a operat zilele trecute, pe coloana, un pacient internat in spital dupa ce a suferit un accident rutier. Luni seara insa pacientul urma sa fie operat si la umar, scrie stirileprotv.ro.

Pentru cea de a doua interventie medicul i-ar fi cerut o mie de euro. Sotia pacientului i-a spus medicului ca singurii bani de care dispune familia sunt 300 de euro. Nemultumit, acesta le-a sugerat sa vanda bunuri din gospodarie sau chiar casa in care stau pentru a face rost de bani. Revoltati, oamenii au anuntat politia iar luni seara, cand pacientul urma sa fie operat si la umar, a fost organizat flagrantul.

Medicul a fost prins in flagrant in timp ce a primit de la martora suma de 800 de euro iar acum este cercetat pentru luare de mita si s-a cerut arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Doctorul a fost audiat o noapte intreaga, dar, in ciuda flagrantului, a negat categoric toate acuzatiile.

Acum, este cercetat pentru luare de mita in forma continuata. Procurorii verifica si daca a luat bani de la alti pacienti. Cat despre bolnavul care il acuza, acesta va fi operat de un alt chirurg, tot la Spitalul de Ortopedie din Targu Mures.

Ultimile din

Mergi la SUS