Medicul care a construit în patru luni ce statul n-a livrat nici până acum. „Sponsorul a lăsat la aprecierea mea cum voi folosi banii“

in ExtraNews de

Medicul Dan Grigorescu, şef al secţiei de chirurgie plastică din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a reuşit, susţinut financiar de o companie privată, să amenajeze un compartiment cu paturi pentru marii arşi.

Medicul braşovean a făcut cunoscută povestea acestei realizări pe Facebook. Chiar dacă, la prima vedere, două paturi pentru arşi ar putea să nu pară mare lucru, trebuie ţinut cont că, până în acest moment, în România mai existau doar 11 astfel de paturi, toate la Bucureşti. Asta şi pentru că nici măcar drama de la Colectiv nu a putut să pună lucrurile în mişcare în sistemul medical românesc. Marţi, 29 ianuarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov este aşteptată şi Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Redăm, mai jos, postarea medicului braşovean:  

„În urmă cu vreo patru luni, fără să îi fi cerut, o multinaţională îmi oferea, în calitatea mea de şef al secţiei de chirurgie plastică din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, o sponsorizare, care mie, neobişnuit cu astfel de gesturi spontane, mi-a părut importantă.  

Sponsorul a lăsat la aprecierea mea modul în care voi folosi banii respectivi, ceea ce am şi făcut, cu acordul explicit al acestuia: organizarea unui sector pentru arşii gravi în cadrul compartimentului de arsuri (componentă integrantă a secţiei), respectiv crearea unei zone perfect izolate de restul spitalului în care vor funcţiona două paturi dotate modern, la nivel de Terapie Intensivă, totul centrat pe o sală de tratament dedicat arsurilor, numită generic „baia de arşi”.

Pe scurt și pe drept…În urmă cu vreo patru luni, fără să îi fi cerut, o multinațională îmi oferea, în calitatea mea…

Publicată de Grigorescu Dan pe Marţi, 29 ianuarie 2019