Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Medicii de familie vor respecta de astăzi, 1 august 2018, o lege veche de un an. Ca pacient, dacă vi se întâmplă să vă fie refuzată rețeta sau biletul de trimitere pe motiv că nu are ștampila medicului de familie, să știți că legea e de partea dumneavoastră

in ExtraNews de

Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, a anunțat săptămâna trecută că începând de la 1 august, medicii de familie, nu vor mai pune ștampila cabinetului pe biletele de trimitere, rețetele compensate și gratuite sau pe certificatele de concedii medicale, pe scurt, că vor respecta legea. Este vorba despre ordinul ministrului Sănătății și președintelui CNAS nr 876/824/2017 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr 614 din 28.07.2017, care prevede că ștampila nu mai este necesară.
Având în vedere că există și prevederile Ordinului MS/CNAS nr.674/252/2012, nici pe prescripțiile electronice (rețete compensate și gratuite) emise în regim online prin intermediul Sistemului Informatic al Prescripției Electronice (SIPE), nu este necesar să fie aplicată parafa medicului, ștampila cabinetului și nici semnătura olografă a medicului, acestea fiind semnate electronic.
Președintele  Patronatului Medicilor de Familie din București și județul Ilfov, medicul Marina Pîrcălabu, a declarat:„A trecut un an și încă ni se întorc pacienți în cabinete, supărați că am fi uitat să ștampilăm și i-am pus pe drumuri. De fapt, nu uităm, ci respectăm legea! Pacienții sunt însă refuzați la biroul de internări de la spital, la recepția laboratorului de analize sau în farmacie în lipsa ștampilei și trimiși la noi pentru a o aplica (…) dar nu este normal să ignorăm o lege, din cauza neinformării altor paliere ale sistemului de asigurări.”

Ultimile din

Mergi la SUS