Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Medici romani suspectati ca ar fi luat SPAGA pentru a prescrie anumite medicamente. 450 de medici de toate specializarile ar putea fi pusi sub acuzare pentru luare de mita

in ExtraNews de

Un nou scandal de coruptie ii vizeaza pe medicii romani. Procurorii DNA cerceteaza posibile acuzatii de coruptie legate de sume uriase de bani negri cheltuite de subsidiara din Romania a unei companii farmaceutice pentru a-si vinde medicamentele la noi.

Dupa scandalul experimentelor medicale si cel al al oncologilor, un nou scandal de coruptie ii aduce pe medici la DNA . Se vorbeste de luare si dare si mita, dar si de spalare de bani. Ancheta a fost declansata dupa descoperirea unor cazuri de evaziune fiscala cu firme fantoma in care ar fi fost implicata subsidiara din tara noastra a unei mari companii farmaceutice, a carei identitate e tinuta secreta, relateaza stirileprotv.ro

Aceasta ar fi alocat 2 milioane de euro pentru un studiu de piata, dar anchetatorii banuiesc ca sumele erau folosite pentru “stimularea” medicilor, astfel ca acestia sa prescrie medicamentele respectivei companii.

 E vorba de circa 450 de medici de toate specializarile, ce ar putea fi pusi sub acuzare pentru luare de mita. Procurorii asteapta acum opinia expertilor si expertiza financiar-contabila.
Mergi la SUS