Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Medic român, a devenit „OAIA NEAGRĂ” a spitalului pentru că nu acceptă „atenții” din partea pacienţilor

in Diverse de

Alin Cristian Mituţă, fost şef de cabinet în Guvernul Cioloş, a făcut publică, în mediul on-line, povestea unui medic pediatru, aflat în primii ani de carieră, la Spitalul Orășenesc Novaci. Alin Cristian Mituță vorbește în postarea sa despre cât de mândru este de medicul pediatru că a ales să își clădească o carieră în medicină într-un oraș de provincie și cum a devenit aceasta oaia neagră a spitalului pentru faptul o că nu acceptă atenții din partea pacienților.

Alin Cristian Mituţă, fost şef de cabinet în Guvernul Cioloş, a postat pe contul său de Facebook un mesaj despre un medic de la Spitalul Orăşenesc Novaci, judeţul Gorj, pe care-l consideră, în acelaşi timp, „erou tăcut“ şi „oaia neagră“ a spitalului, scrie publicaţia Adevărul.

Este vorba de medicul pediatru Alexandra Stoicoiu, care are un principiu sfânt de la care nu se abate: nu acceptă niciun fel de cadou de la pacienţi. Alin Cristian Mituţă o numeşte „erou tăcut“ pentru că Alexandra este foarte bine pregătită, a avut rezultate foarte bune, atât la facultate, cât şi în activitatea sa, s-a întors acasă, în Novaci, pentru a profesa şi trăi, şi nu renunţă la principiul său în ciuda presiunii care există. O numeşte „oaia neagră“, pentru că e privită diferit de colegii de serviciu.

„Ea e Alexandra şi de 6 luni e medic pediatru confirmat. Alexandra a învăţat foarte bine, a fost printre primii, atât la facultate, cât şi la rezidenţiat, astfel că putea uşor să plece în străinătate sau măcar într-un oraş mare din România, aşa cum fac foarte mulţi medici tineri ca ea. Cu toate astea, Alexandra a preferat să rămâna în România şi, mai mult decât atât, să vină să lucreze la spitalul din Novaci, unul din acele oraşe mici de provincie din multele care există în România, care duc mare lipsă de medici. Dar chiar mai mult decât de medici, aceste oraşe şi comune mici din România au nevoie de oameni oneşti, de profesionişti integri care să radieze în jur acele valori care fac România să se schimbe în bine.

Alexandra e un astfel de model. E doar de 6 luni la Novaci dar a reuşit deja să se remarce prin profesionalismul ei, dar şi prin faptul că e singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului „cadouri”, chiar dacă e nevoită să reziste în fiecare zi reflexelor pacienţilor şi presiunilor unora dintre colegi care o văd ca oaia neagră care strică piaţa. De oameni ca Alexandra avem nevoie ca de aer dacă vrem ca România să se schimbe. Avem o datorie să îi aplaudăm şi să îi încurajăm pentru că ei sunt eroii tăcuţi care fac România mai bună în fiecare zi. Sunt mândru de Alexandra!“, a scris Alin Cristian Mituţă în mesajul postat pe Facebook.

Desigur, au existat şi oameni care au îndemnat-o pe Alexandra să plece din ţară sau sceptici care au afirmat că această situaţie nu va dura mult, medicul fiind nevoit, în câţiva ani, să ceară bani pentru a-şi putea achita datoriile la bănci sau pentru a-şi asigura un trai bun. Mai mult, într-un comentariu, un utilizator consideră că Alexandra a mers la Novaci pentru că nu avea un alt post, iar, dacă ar fi fost atât de bună în facultate, ar fi rămas în mediul academic.

Ultimile din

Mergi la SUS