Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Mata ești preoteasa?” Un bătrân de 83 de ani a făcut un gest cutremurător pentru Maria Gavril, femeia care și-a pierdut soțul și doi copii

in ExtraNews de

„Mata esti preoteasa?” Un batran de 83 de ani a facut un gest cutremurator pentru Maria Gavril, femeia care si-a pierdut sotul si doi copii.

Un bunic in varsta de 83 de ani a batut cu sfiala la usa si a intrat in salon. ”Mata esti preoteasa?”, a intrebat batranul.

Femeia a inclinat usor din cap si l-a privit uimita pe batranul care s-a asezat anevoie pe scaunul de langa pat, a scos un teanc de bani din geanta si a inceput sa-i numere, asezandu-i cu grija pe patura gri de spital.

”Pentru mata si pentru copii, doamna, ca mare incercare ai de trecut. Am fost foarte, foarte impresionat de tragedia asta, o asa suferinta, ca nu se poate spune in cuvinte. Ai 40 de milioane (n.r. – lei vechi) aici”, i-a spus batranul, cu vocea gatuita de emotie.

A terminat de numarat banii si a spus: ”De-acum gata, hai sa mergem.

Sa ai grija, doamna, sa te faci sanatoasa, ca sa poti sa te duci la copii. Grele zile te-asteapta, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treci peste toate”.

S-a ridicat si a iesit din salon, lasand-o pe Maria Gavril pur si simplu fara grai. Cu lacrimi suvoi pe obraz, a apucat sa-i spuna doar ”bogdaproste” necunoscutului si sa-l intrebe cum il cheama, sa-l pomeneasca in rugaciunile ei. ”Familia Gafita”, a raspuns inainte de a inchide cu grija usa dupa el, relateaza Monitorul de Suceava.

Theodor Gafiţa este un pensionar din Dolhasca, în vârstă de 83 de ani. Este cel care s-a implicat în multe dintre campaniile umanitare derulate de Monitorul de Suceava.
Unul dintre beneficiarii generozităţii sale a fost Sebi Crăciun, copilul cu tetrapareză spastică, din Câmpulung Moldovenesc, care scrie cărţi de poezii pentru a-şi plăti şedinţele de recuperare medicală.

Ca de fiecare dată când s-a implicat în cazuri prezentate de noi, şi atunci a venit la redacţie şi ne-a spus: ”Am citit în ziar despre acest copil şi m-am gândit că ar fi bine să îl ajut şi eu cu ceva. El nu stă cu mâna întinsă, nu cerşeşte, nu fură. El îşi foloseşte mintea pentru a scrie poezii, munceşte, şi asta m-a impresionat. Nu vedeţi câţi trag de noi pe stradă, să le dăm ceva de pomană? Acest copil face ceva măreţ şi m-a impresionat până la lacrimi”. Ca atare, în cursul anului trecut i-a donat lui Sebi 10.000 de lei.

Sursa:www.stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS