Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Marina militară SUA a testat cu succes la finele anului trecut cea mai puternică armă pe care o deţine.

in Extern de

În timp ce Coreea de Nord testează diverse rachete, americanii lucrează la o armă mult mai performantă. Este vorba de un tun electromagnetic capabil să propulseze muniţia cu o viteză de şase ori mai mare decât cea a sunetului.  Testul a avut loc la centrul marinei militare din Dahlgren, Virginia pe 17 noiembrie 2016.

Un foc tras de tunul electromagnetic generează 33 megajouli forţă pe teavă. Un singur megajoule se echivalează, aproximativ, cu o maşină de o tonă ce se deplasează cu viteza de 160 km/h. În cazul noii arme, impactul dintre proiectil şi ţinta va însemna de 33 de ori această forţă. Proiectilul noii arme, cântărind aproximativ 9 kg, ar putea străbate o distanţă de peste 150 km în doar câteva minute şi ar lovi cu o precizie absolută ţinta.

Tunul electromagnetic se foloseşte de o undă de energie electrică pentru a lansa proiectilul cu viteza de aproximativ 6 Mach. În prezent, navele de război americane pot atinge ţinte aflate la aproximativ 20 km, dar cu noua armă acestea vor putea deschide focul de la o distanţă mult mai sigură. De asemenea, se elimină pericolul de a transporta la bord materiale explozibile.

SURSA: www.capital.ro

Mergi la SUS