Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Marian Godină a fost la protest: ”Erau oameni cu un anumit nivel de inteligenţă, nu nişte dobitoci”

in ExtraNews de

Poliţistul brașovean Marian Godină a fost la protestul de duminică din Braşov din convingere, după cum a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că la protestul pe Legile Justiţiei au mers ”oameni cu un anumit nivel de inteligenţă, nu nişte dobitoci”.

”Ce am observat și mi se pare paradoxal la protestele care au loc în perioada asta este că la ele participă cu preponderență oameni care duc un trai cât de cât decent, iar unii din criticii lor cei mai acerbi sunt cei care abia își duc zilele din cauza sărăciei.

Mi s-a confirmat asta și alaltăieri seară, atunci când a trecut pe lângă masa de protestatari un bărbat îmbrăcat ca de la ghenă, cu o plasă de rafie jerpelită într-o mână și cu un bidon gol în care sigur nu fusese apă minerală, în cealaltă mână. Fără să se oprească, s-a uitat spre grup și a ținut să precizeze: “Mergeți, bă, la muncă și lăsați prostiile, sunteți nemunciți, d-aia umblați pe străzi”, spune Godină.

”Redăm mai jos textul de pe pagina de Facebook a lui Marian Godină. „M-a întrebat azi cineva de ce am mers la protestul din Braşov. I-am răspuns simplu, neavând prea mult chef de conversaţii pe tema asta şi nelăsându-i prilej de a o dezvolta, nedorind să încerc să-i schimp părerile: din convingere! Am mai fost la unele proteste, tot din convingere, şi am stat acasă când au avut loc altele, tot din convingere.

Ce am observat şi mi se pare paradoxal la protestele care au loc în perioada asta este că la ele participă cu preponderenţă oameni care duc un trai cât de cât decent, iar unii din criticii lor cei mai acerbi sunt cei care abia îşi duc zilele din cauza sărăciei.

Mi s-a confirmat asta şi alaltăieri seară, atunci când a trecut pe lângă masa de protestatari un bărbat îmbrăcat ca de la ghenă, cu o plasă de rafie jerpelită într-o mână şi cu un bidon gol în care sigur nu fusese apă minerală, în cealaltă mână. Fără să se oprească, s-a uitat spre grup şi a ţinut să precizeze: “Mergeţi, bă, la muncă şi lăsaţi prostiile, sunteţi nemunciţi, d-aia umblaţi pe străzi.”

Mi-a plăcut mult că nimeni nu a considerat necesar a-i da o replică, fapt ce denotă că acolo erau oameni cu un anumit nivel de inteligenţă, nu nişte dobitoci care ar fi căşunat pe sărmanul om să-i încarce nişte pumni pentru a-i schimba ideile.

Mi-a rămas scena asta în minte, gândindu-mă că masa aia de oameni stătea în frig pentru ca alţii să nu mai îmbătrânească exact ca acel om complet plafonat, mulţumit că are unde să plece dimineaţa cu ceva merinde într-o gamelă de aluminiu, resemnat cu gândul că unii au bani mulţi pentru că fură, ba chiar considerând că unii au dreptul ăsta de a fura, dar recunoscător că îşi poate duce şi el traiul de pe o zi pe alta, cu plasa de rafie jerpelită într-o mână şi cu “apa minerală” în cealaltă.

Tot ce am scris mai sus aş putea rezuma într-o întrebare pe care o pune mai tot timpul un prieten de-al meu, atunci când vine vorba despre asta şi care sună, în limbajul lui plastic, cam aşa: “cum **** *** se face că unii rupţi în c*r de foame iau apărarea unora care au ajuns să aibă milioane de euro furând tocmai de la ei?””, arată Marian Godină.

Sursa: StirilePROTV

Mergi la SUS