Maria Grapini: „Doamna aceea care a smuls pur şi simplu buletinele este foarte supărată pe mine”

in Politic de

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, joi, la Consiliul Județean Timiș, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Muncii, că a fost și „intens lăudată”, nu doar criticată pentru prestația sa de la audierea Laurei Codruța Kovesi, în Parlamentul European.

Întrebată de ce a votat împotriva lui Kovesi, Maria Grapini s-a apărat spunând că și eurodeputații germani au refuzat să își voteze propriul candidat și că aceștia nu au avut parte de la fel de multe critici din acest motiv.

„Dacă dumneavoastră îmi cereţi să fiu subiectivă doar pentru că e din România, eu acolo alegeam în numele Comisiei LIBE a Parlamentului European, nu a Parlamentului Naţional. Aţi constatat că eurodeputaţii germani nu au fost înjuraţi, şi foarte vulgar, deşi nemţii nu şi-au votat propriul candidat. Ori mie mi se pare corect să nu mi se ceară să fiu incorectă în aprecierea unor dosare, mai ales că ştim bine situaţia de aici. Doamna are nişte încurcături”, a spus Maria Grapini, potrivit Adevărul.

De asemenea, europarlamentara a vorbit și despre incidentul de la numărarea voturilor, când Judith Sargentini i-a smuls buletinele de vot din mână, deoarece sărise peste un vot acordat lui Kovesi.

„Doamna aceea care a smuls pur şi simplu buletinele este foarte supărată pe mine pentru că este iniţiatoarea rezoluţiei împotriva României. Mai mult, ea a cerut activarea articolului 7. În momentul în care eu am luat cuvântul pe rezoluţie, şi avem 2,8 milioane de români care au apreciat acea intervenţie a mea, când a văzut că sunt în comisia de numărare a fost foarte nervoasă, dar dacă vă uitaţi la înregistrare o să vedeţi că doamna Monica Macovei şi colegul de la ALDE nu au schiţat niciun gest pentru că nu aveau de ce.

Erau 50 de buletine, numărasem 22 pentru domnul din Franţa, twenty two, i-am spus clar. Unul era anulat şi unul era pentru neamţ. Nici nu mai trebuia să numărăm pentru că ştiam clar că 26 sunt ale doamnei Kovesi. De ce s-a mai numărat o dată? Să vedem dacă nu mai este vreunul anulat. Doamna nu a suportat ideea ca la doamna Kovesi să nu numere ea pentru că a fost o susţinătoare foarte pe faţă şi a fost o critică a României pe filiera doamnei Macovei. Să spună cineva că Grapini a vrut să fure. E comic să spui că a vrut a se fura”, a declarat Maria Grapini.