Această „furtună uriașă”, care are un diametru de 16.350 de kilometri(de 1,3 ori mai mare decât Pământul), denumită „Marea Pată Roșie”, care a fost observată începând din anul 1830 și care a fost menționată constant în ultimii 350 de ani de astronomi, pare să își reducă dimensiunile, conform responsabilului științific al misiunii, Scott Bolton din cadrul Southwest Research Institute din San Antonio.
Acesta a arătat că: „Acum avem cele mai bune imagini luate vreodată cu această furtună emblematică” și că va fi nevoie de timp pentru ca echipa sa să analizeze toate datele transmise de cele opt instrumente de pe Juno, care au fost toate îndreptate către „Marea Pată Roșie” în timpul acestui survol.
Sonda Juno a survolat planeta Jupiter la doar 9.000 de kilometri distanță și a început să transmită marți datele și imaginile obținute în urma celei mai apropiate treceri a unui dispozitiv creat de om, pe deasupra „Marii Pete Rosii”.
Scott Bolton a spus: „Aceste date vor oferi o clarificare cu privire la originile, starea actuală și cea viitoare a acestui fenomen”.
Imaginile de la sonda spațială Juno nu arată doar amploarea furtunii, ci și culoarea ei extraordinară, un vârtej de nuanțe de roșu, adevărate opere de artă naturale.
Următorul survol al planetei Jupiter efectuat de sonda Juno este planificat pentru 1 septembrie.