Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Mare victorie” a Ministerului Transporturilor: trarficul feroviar a fost reluat între Giurgiu şi… Grădiştea

in Diverse/ExtraNews de

   Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent la reluarea traficului feroviar de pasageri între localităţile Grădiștea și Giurgiu. Şase trenuri Regio, tip Săgeata Albastră, vor asigura zilnic transportul pasagerilor pe ruta Grădiştea – Giurgiu și retur, Traseul are prevăzute opt opriri iar distanța parcursă este de aproximativ 1 oră și 20 de minute.

   Ministrul Transporturilor e de părere că reluarea circulației feroviare între Grădiștea și Giurgiu vine în sprijinul pasagerilor, în special al navetiștilor și elevilor, prin facilitarea transportului între localitățile situate în proximitatea acestui sector feroviar: Am afirmat, luna trecută, în vizita de lucru de la Giurgiu, că până la demararea lucrărilor de execuţie a Podului de la Grădiştea, un prim pas pentru asigurarea mobilității cetățenilor din zonă este reluarea circulației. Companiile feroviare s-au mobilizat destul de bine și au venit cu această soluție în sprijinul oamenilor” .

   Concomitent cu reluarea traficului pe ruta Giurgiu-Grădiștea, CFR SA derulează proiectul de reabilitare a Podului Grădiștea. Acesta face parte dintr-un amplu program care vizează modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord -Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Frontieră.

   În 2016, a fost lansată procedura de licitație pentru elaborarea documentaţiei tehnicecare vaprezenta varianta optimă de traseu şi soluţia de execuţie pentru cele două loturi.În prezent, CFR SA evaluează ofertele studiului de fezabilitate ce urmează a fi efectuat în 2017. Elaborarea proiectului tehnic şi demararea lucrărilor sunt programate pentru semestrul al doilea din anul 2018. Valoarea estimată a obiectivului de investiţii (SF/proiectare/execuţie pentru loturile I şi II) este de 70 mil euro. Sursa definanţare este asigurată din fonduri externe nerambursabile. (foto: Ministerul Transporturilor)

Ultimile din

Mergi la SUS