Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mare atenţie la plăţile online! Peste 3.000 de români au fost înșelați pe internet

in ExtraNews de

Mare atenţie la plăţile online. De începutul anului peste 3.000 de români s-au plâns că au fost înşelaţi sau au pierdut sume importante în urma unor tranzacţii pe internet. În ultimele 10 luni, 27 de grupări specializate în infracţiuni informatice au fost destructurate. Asta nu înseamnă, însă, că suntem în siguranţă.

Polițiștii au făcut în acest an aproape 7000 de percheziții informatice și 600 de percheziții domiciliare în dosare privind fraudele pe internet. În total, 422 de persoane sunt cercetate, dintre care 142 au fost arestate.

În această perioadă a anului tranzacțiile online sunt mai numeroase decât în mod obișnuit, de aceea polițiștii avertizează că toți cei care fac cumpărături pe internet trebuie să fie prevăzători. În primul rând, este important să accesați direct pagina de internet de pe care vreți să achiziționați ceva, nu să ajungeți acolo de pe alte pagini.

De asemenea, cardul nu trebuie înstrăinat și trebuie să verificați ca bancomatul de la care scoateți bani să nu aibă semne suspicioase.

Sursa: digi24.ro

Mergi la SUS