Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mare atentie ce pepeni consumați! Unii sunt injectați. Iata cum îi poti recunoște

in Diverse de

Unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii. Atenție! Unii pepeni pot fi injectați cu substanțe care accelerează creșterea și coacerea.
Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor, scrie publika.md. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Ceea ce este în defavoarea noastră este faptul că putem vedea seminţele abia după ce am cumpărat pepenele şi am ajuns cu el acasă.


Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.
Substanța de creștere, interzisă în Europa, aprobată în SUA


Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de miligrame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor, potrivit gandul.info.


Ultimile din

Mergi la SUS