Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mama suspectului principal că a dat cu camioneta peste oamenii care se plimbau pe Las Ramblas, îl preferă pe acesta în închisoare sau chiar mort, pentru a nu mai omorî și alți oameni. Teroristul a fost împușcat

in Extern/ExtraNews de

Marocanul Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 22 de ani este căutat de poliție peste tot în Europa. Fotografia lui a fost făcută publică, însă poliția spaniolă nu este sigură dacă mai este sau nu în viață.
Purtătorul de cuvânt al poliției, Albert Oliva, a spus la un post de radio că marocanul Abouyaaqoub este singurul care nu a fost interogat în cadrul investigației celor 12 extremiști identificați de poliția spaniolă.
Mama lui Abouyaaqou a declarat reporterilor din Catalonia:”Aș vrea ca el să se întoarcă și să înceteze ceea ce face. Nu sunt responsabilă pentru toate acestea. Vreau ca el să se predea la poliție. Aș prefera să fie în arest sau chiar mort, decât să mai omoare oameni”.
Familia marocanului care este din orașul Mrirt, spune că acesta a început în ultimul an să respecte mai mult decât înainte doctrina religioasă. O verișoară de-a lui a declarat că: „Până anul trecut, Younes era complet normal, dar când ne-a vizitat anul acesta, a refuzat să dea mâna cu noi, la fel ca Mohamed”.
O matușă a celor doi frați, Younes a declarat:”Nu îmi este milă de Younes, chiar dacă îl prind și îl ucid. Îmi fac griji pentru fratele meu, tatăl său, și pentru mama sa, care sunt analfabeți și nici măcar nu vorbesc arabă sau spaniolă. Acei băieți au profitat de analfabetismul părinților lor”.
Femeia crede că vinovat pentru radicalizarea nepoților săi este imamul Abdelbaki Es Satty, din Ripoll. „Băieții aceștia nici măcar nu știu să citească în arabă. Orice i-a schimbat, s-a întâmplat în Europa, nu aici!”, a mai spus ea.
Fratele lui Abouyaaqoub, El Houssaine Mohamed și verii primari Mohamed și Omar Hychami au fost uciși în atacul din noaptea de joi spre vineri, de la Cambrils.
Știre  de ultima oră: Teroristul marocan, a fost încolțit și omorât într-o localitate la aproximativ 50 km vest de Barcelona. El părea că purta ceva ce părea a fi o vestă explozivă când a fost împușcat, iar ofițerii de poliție din apropiere spun că ar fi strigăt „Allahu Akbar”.

 

Mergi la SUS