Mama l-a părăsit, tatăl i-a murit, iar acum casa în care locuia alături de bunica lui s-a făcut scrum. Povestea lui Abel care a impresionat o tara intreaga

in Diverse de

Un orfan de 11 ani a rămas sub cerul liber, după ce un incendiu i-a mistuit casa din temelii. Flăcările l-au surprins pe Abel, singur, în camera lui. A încercat să stingă focul, dar nu a reuşit. S-a salvat în ultima clipă după ce a sărit pe geam, înainte ca bunica lui să ajungă acasă. Acum, întreaga comunitate s-a mobilizat pentru a-l ajuta. Iar el pare mai puternic ca niciodată.

“Tanti Nicoliţă, unde eşti, casa arde!”, aşa a aflat bunica de 64 de ani a lui Abel că îi arde casa abia renovată. Înăuntru îşi ştia nepotul de 11 ani. Când a ajuns, copilul deja reuşise să-şi salveze viaţa.

Nicoliţa Negoiţă, bunica lui Abel: A luat apa ca să stingă focul şi i-a sărit flama în faţă şi s-a speriat şi a sărit pe geamul acesta

Abel are 11 ani. Dar viaţa i-a oferit maturitatea mult prea devreme prin încercări din ce în ce mai dure. La doar un an şi trei luni, mama l-a părăsit. Iar tatăl lui a fost ucis de un coleg, în urmă cu doi ani, într-un hotel din Piteşti.

Casa modestă cu două camere, ridicată în vârful unui deal din Jupăneşti, nu avea electricitate şi nici apă potabilă. Dar era singurul lor refugiu. Din ea, n-a mai rămas acum nimic.

Petre Guşiţă, primar Jupâneşti: Nu se mai poate locui acolo sub nicio formă. Grinzile sunt cum sunt, acoperişul deja tot a ars

Mai mult, a ars şi toată averea pusă deoparte de bunică.

Lavinia Chiriac, sora bunicii lui Abel: Vânduse apartamentul în Sadu, 250 de milioane, iar banii au ars

Chiar dacă viaţa l-a încercat din greu, Abel are rezultate foarte bune la şcoală. Şi nimic nu-l poate convinge să nu fie optimist.

Abel: Viaţa mi se pare complicată, până acum, dar totul o să se rezolve până la urmă

Cristian Diaconescu, director şcoală Jupâneşti: Este un copil care învaţă foarte bine, un copil conştiincios, un copil cuminte

În comuna Jupăneşti, comunitatea s-a mobilizat imediat, în frunte cu autorităţile locale. Toţi încearcă acum să le construiască lui Abel şi bunicii o casă nouă, ceva mai mare şi mai aproape de civilizaţie.

Orice ajutor e binevenit. Pentru Abel a fost deja deschisă o campanie de donaţii pe Facebook. Pentru că drama lui este o lecţie de viaţă.