Maine este mare sarbatoare! Ce nu ai voie sa faci, ca sa iti fie bine. Din batrani este acest obicei si trebuie respectat cu sfintenie de orice bun crestin

in Diverse de

Sărbătoare foarte importantă pentru creştini, joi, pe data de 25 iulie. În fiecare an, în această zi, creştinii prăznuiesc Adormirea Sfintei Ana.

Sfânta Ana a fost mama Maicii Domnului şi bunica după trup a Mântuitorului Hristos. Sfânta Ana şi Sfântul Ioachim au decis ca la vârsta de 3 ani să o ducă la Templul din Ierusalim pe Fecioara Maria. Acolo s-a retras şi Sfânta Ana până la sfârşitul vieţii, după moartea Sfântului Ioachim. Astfel, în fiecare an, ziua de 25 iulie îi este închinată Adomirii Sfintei Ana.

Rugăciunea pe care este bine să o spui în ziua Adormirii Sfintei Ana

„Pe Ceea ce a născut Viaţa în pântece o ai purtat, pe Curata Maica lui Dumnezeu, de Dumnezeu gânditoare, Sfântă Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locaşul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste iertare de greşeli, pururea Fericită. Iertare de greşeli şi izbăvire de rele şi îndreptare vieţii cere pentru mine acum, cel ce laud astăzi a ta de lumină purtătoare pomenire şi dumnezeiască strălucire, Sfântă Ana Prealăudată.

Ai născut cu dumnezeiască cuviinţă pe cea care a născut Viaţa. Pentru aceasta, la Viaţa Cea pururea Vie te-ai mutat, desfătându-te în bucuria cea de negrăit şi în lumina cea neînserată, Sfântă Ana, de Dumnezeu chemată. Darul cel dumnezeiesc, Sfânta Ana, s-a mutat la bucurie, adică la Hristos, pe Care L-a născut fără de sămânţă fiica ei cea Curată; şi cu multă îndrăzneală stă înaintea Domnului, rugându-se să ne mântuiască pe noi pe toţi. Din tine ne-a strălucit nouă Soarele Dreptăţii şi a luminat tot pământul, cu cunoştinţa de Dumnezeu şi a stricat negura necredinţei, Curată, cu totul fără prihană şi Preafericită. Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Sfântă, Preabinecuvântată Ana, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Amin”.

Ce nu ai voie să faci de Adormirea Sfintei Ana
– Nu ai voie să lenevești ori să te culci devreme căci oamenii puturoși nu vor avea noroc în față lui Dumnezeu.

– Ai voie să speli haine dar numai după ora 12, după terminarea slujbei din biserică.

– Nu uită să dai de pomană celor sărmani

– În anumite zone din Ardeal, cei bătrâni ung frunțile copiilor cu apa sfințită făcând semnul sfintei cruci.