Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Maghiarii ne-au sfidat de Ziua Națională! Ce decizie au luat…

in ExtraNews/Politic de

RealitateaTv: Ungaria interzice diplomaţilor maghiari să participe la oricare dintre manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale! Interdicţia e valabilă atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi la toate recepţiile organizate de ambasadele României în alte ţări. Este pentru al doilea an la rând când Executivul de la Budapesta impune această interdicţie.

Ambasadorul Ungariei nu va fi prezent la tribuna oficială din Bucureşti, iar oficialilor maghiari li s-a interzis participarea la ceremoniile organizate cu ocazia zilei de 1 decembrie. Este vorba atât despre cele din ţară, cât şi cele din afară, inclusiv cele de la Bruxelles şi NATO.

Este pentru al doilea an la rând când Executivul de la Budapesta le interzice oficialilor maghiari să participe la sărbătoarea naţională a României. Anul trecut, motivul invocat a fost acela că Ungaria nu are nimic de celebrat pe 1 decembrie.

Decizia Ungariei vine după ce şi preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România a spus, într-un interviu acordat unei publicaţii din Cluj, că, pentru maghiari, Centenarul Marii Uniri nu reprezintă un motiv de sărbătoare. Declaraţia lui Kelemen Hunor nu s-a lăsat fără consecinţe. Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României cerut ca liderului UDMR să i se retragă distincţia. Decizia finală îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Sursa: RealitateaTv

Ultimile din

Mergi la SUS