Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ludovic Orban îi cere ministrului Daea să dea publicității raportul privind dublul standard al produselor alimentare

in Diverse/ExtraNews/Politic/Sanatate de

   Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl acuză pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, că preferă să să țină secrete datele din raportul realizat în urma controlului privind dublul standard al alimentelor comercializate în România.

   „Partidul Național Liberal îl somează pe ministrul Daea să dea publicității întregul document, cu menționarea producătorilor și produselor care au făcut obiectul investigației și în cazul cărora au fost constatate abateri. Este rolul fundamental al Guvernului să informeze cetățenii, să ia măsurile adecvate în cazul produselor neconforme și să avertizeze asupra posibilelor efecte negative. În aces caz sunt incidente prevederile din Constituție referitoare la siguranța persoanei (art. 23) și la dreptul de a avea acces neîngrădit la informații de interes public (art. 31), care sunt cu acest prilej încălcate”, spune Orban.

   Şeful PNL mai solicită Guvernului să prezinte public măsurile luate în urma controlului efectuat. „În probleme atât de importante cum sunt înșelarea consumatorului, punerea în pericol a sănătății oamenilor, orice Guvern trebuie să reacționeze imediat, să informeze corect și de urgență opinia publică și să ia cele mai drastice măsuri prevăzute de lege”, a precizat Ludovic Orban.

   „Nu putem accepta să fie protejate anumite firme, în dauna celor care s-au dovedit corecte, iar în acest mod să fie cauționată înșelarea consumatorilor români. Atragem atenția asupra faptului că o astfel de conduită are conotații infracționale în raport cu interesele publice. De altfel, observăm dubla abordare a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, care în alte situații a desfășurat controale publice asupra agenților economici, dar în acest caz a preferat să mențină confidențial acest proces”, e de părere liderul liberal, care, în numele partidului, a solicitat şi demiterea președintelui ANPC, Marcel Bogdan Pandelică, „pentru încălcarea Hotărârii de Guvern 700/2012, articolul 2: ‘Autoritatea (…) acționează pentru prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor’. (foto: pnl.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS