Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lucrările de amenajare eco-turistice de la Cascada Bigăr s-au finalizat. Puteți din această luna să o admirați în siguranță

in ExtraNews de

Cascada Bigăr, situată chiar la marginea Drumului Național 57B, ascunsă după un parapet, se află exact în locul pe unde trece Paralela 45.
Frumoasa cascadă aflată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnita, din județul Caraș-Severin, la jumătatea drumului dintre localitățile Anina și Bozovici, impresionează turiștii prin frumusețea mușchiului verde peste care cade apa de la o înălțime de nouă metri.
În anul 2013, „The World Geography” a declarat cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume.


Începând din această lună, oamenii pot coborî până la baza căderii de apă, în condiții de siguranță, deoarece lucrările de amenajare eco-turistică s-au încheiat.
Coca-Cola a investit circa 140.000 de euro în cadrul proiectului de amenajare a cascadei.
Lucrările de amenajare eco-turistice au început acum 10 luni, în luna iulie 2016 și au constat în amenajarea unui traseu pietonal de-a lungul DN57 B, între parcare și intrarea în parcul național, un drum de acces de la intrarea în parc, poteci și spații între cascadă și izvor și o platformă care a fost construită pentru a facilita accesul vizitatorilor la baza căderii de apa.
S-a realizat și o trecere către Grota Bigăr aflată deasupra cascadei. Și această grotă este legată de o legendă care spune că exista o familie tânără de țărani muncitori, dar ei aveau un mare necaz, acela că nu puteau să aibă urmași. O vrăjitoare i-a spus tinerei care nu putea avea copii, să bea apa din izvorul de sub stâncă și va naște o fetiță. Dar, pentru că de cele mai multe ori legendele legate de locurile frumoase ale României sunt triste, femeia a fost atenționată ca fata ei să nu se îndrăgostească pentru că va muri. Ajunsă o tânără domnișoară, fata s-a îndrăgostit de flăcăul Bigăr. Tatăl ei, pentru a o salva, a închis-o în grota aflată deasupra. Aceeași vrăjitoare care-i prevestise nașterea i-a spus fetei că-i va transforma părul într-o cascadă pe care vor aluneca lacrimile ei și vuietul cascadei i-l va aduce pe flăcăul Bigăr, care se va îneca în lacrimile ei și cei doi îndrăgostiți vor trăi pe Tărâmul Regăsirii Dorului, singurul loc în care iubirea lor se va putea împlini.
Este doar o legendă născută într-un loc pitoresc, care este vizitat anual de mii de turiști, devenind în timp, unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.

Ultimile din

Mergi la SUS