Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lovitură dură pentru români! Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu „Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci…”

in Politic de

Lovitură dură pentru români! Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dezvăluit, în exclusivitate în emisiunea „Exces de Putere” de la Antena3, că se gândeşte la măsuri care să-i vizeze pe cei care s-au pensionat, dar care au şi salariu de la stat.
Ministrul Muncii a afirmat că se gândeşte la măsuri pentru blocarea cumulului pensiei cu salariul, pe care îl consideră incorect.Astfel, spune, ministrul, cei care s-au pensionat să se bucure de pensie, iar dacă îşi mai doresc un job să se reorienteze, eventual, către mediul privat.„Lucrul acesta va trebu să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie”, a declarat ministrul Muncii.

Preiczarea vine după ce Guvernul a adoptat o ordonanță care modifică modul de calcul al pensiilor speciale și care se va aplica începând cu 15 septembrie.

În 3 august, premierul Mihai Tudose a declarat că, începând cu 2018 – 2019, vârsta de pensionare ar putea crește „cu un an, doi”.

„Legislația europeană este una, fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”, a spus șeful Executivului.Loading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS