Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liviu Dragnea mesaj batjocoritor catre parlamentarii PSD : „Daca vreti sa ma pedepsiti, puteti sa ma pedepsiti”.

in Politic de

„Daca vreti sa ma pedepsiti, puteti sa ma pedepsiti”, le-a transmis Liviu Dragnea parlamentarilor PSD intr-un discurs sustinut in Camera Deputatilor. El a pretins ca a numit persoane apolitice in fruntea Curtii Conturi, afirmand ca stie ca astfel i-a suparat pe mai multi membri ai PSD.

Dragnea a sustinut ca noua conducere a Curtii de Conturi este apolitica. Cel pe care il sustine Dragnea pentru functia de presedinte al Curtii nu este membru PSD, insa este unul dintre cei mai fideli apropiati ai sai, secretarul general al guvernului Mihai Busuioc.

„Stiu ca sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt suparati ca eu n-am dat curs la o negociere politica si sa discutam si in partid. Si imi asum, dragi colegi, asta. Daca vreti sa ma pedepsiti, puteti sa ma pedepsiti. Dar vreau sa va spun ceva — cel mai important lucru este ca acesti oameni si urmatorii doi care vor veni sa nu aiba nicio dependenta politica. Pentru ca ei nu trebuie sa faca ceea ce au facut altii de dinainte, inclusiv membrii PSD — ca sa lasam asta cu membrii PSD care au facut pentru PSD si impotriva altora. Este important ca ei sa inteleaga — si asta ii rog — depinde de fiecare dintre ei daca vor intelege pentru ce au fost sustinuti”, a declarat Dragnea in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului la dezbaterea cu privire la desemnarea unor consilieri de conturi, a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Curtii de Conturi, a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Autoritatii de Audit.

El a facut un apel catre parlamentari sa „lase o institutie foarte draga sa faca acuzatii pe banda rulanta”.

„Inteleg ca ceea ce am sustinut noi — ca aceasta institutie sa nu mai fie politizata — nu e bine. Niciunul de acolo nu este membru PSD sau membru ALDE. Absolut niciunul. Sigur, din cate am inteles, daca era o negociere politica, bineinteles ca tot de la aceasta tribuna probabil ca aceleasi personaje spuneau ca PSD a luat Curtea de Conturi, punand un presedinte sau un vicepresedinte. Deci, indiferent cum ar fi, nu era bine. Mai sunt doua posturi libere de consilieri. Nu cred ca cineva a oprit pe cineva sa-si depuna candidatura pentru acele posturi. Deci, liber la politizare”, a spus presedintele Camerei.

Dragnea a atras atentia ca nu a auzit in luarile de cuvant din plenul Parlamentului sa se vorbeasca despre chestiuni profunde legate de activitatea Curtii de Conturi.

„N-a vorbit nimeni aici despre necesitatea unei discutii serioase despre legea Curtii de Conturi, despre dorinta ca aceasta institutie sa se aplece mai mult catre preventie. Sunt prea multe institutii care doar asteapta sa pedepseasca, nu e nicio institutie in Romania astazi care sa se ocupe de preventie. Interesul nostru ca stat si ca natiune care este? Sa fie pedepse dupa pedepse sau sa avem cat mai putine greseli si societatea sa functioneze bine? Nu s-a vorbit de asemenea poate despre unele abuzuri (…) care au fost facute de unii functionari sau consilieri de la Curtea de Conturi. Si de-a lungul anilor s-a tot vorbit despre aceste lucruri. Cred ca acestea sunt cele mai importante probleme”, a mentionat liderul PSD.

Comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au validat candidatura lui Mihai Busuioc pentru functia de presedinte al Curtii de Conturi. Busuioc candideaza pentru functia detinuta, in prezent, de Nicolae Vacaroiu, al carui mandat urmeaza sa se incheie. Pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi a fost validat Nicu Marcu, iar pentru cea de consilier de conturi — Aurel Dumitru.

De asemenea, Dan Lucian Vladescu a fost aprobat de comisiile de buget pentru functia de presedinte al Autoritatii de Audit, iar pentru pozitia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit — Florin Tunaru. Tunaru este de asemenea o cunostinta foarte apropiata a lui Liviu Dragnea. Tunaru, originar din Teleorman, a lucrat cu Dragnea la Consiliul Judetean ca director adunct la Directia de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea. Sursa: Aktual24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS