Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Grindeanu! Retragerea sprijinului duce la demiterea imediată a Guvernului

in Politic de

Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Grindeanu, Cei doi au avut o discuție luni seară, potrivit unor surse politice. Se poate ajunge la retragerea sprijinului politic, în urma Consiliului Executiv Național de miercuri. În urma discuției, premierul i-a transmis liderului partidului că nu are motive să demisioneze.

Întâlnirea dintre președintele PSD și premierul Sorin Dragnea a avut loc luni seară, după revenirea prim-ministrului din vizita oficială în Croația. Sursele politice spun că premierul i-a transmis lui Liviu Dragnea că nu are motive să demisioneze.

Liviu Dragnea i-ar fi transmis lui Grindeanu că se poate ajunge la retragerea sprijinului politic al Guvernului. Retragerea sprijinului duce la demiterea imediată a Guvernului și declanșarea procedurilor pentru numirea unui nou Guvern.

Schimbarea Guvernului ar putea să se realizeze prin depunerea unei moțiuni de cenzură a actualei majorități parlamentare, care să vizeze propriul Guvern. Dacă moțiunea de cenzură este adoptată de Parlament, Guvernul este demis.

Liviu Dragnea a afirmat, luni seară, că se continuă analiza guvernării și găsirea de soluții pentru recuperarea întârzierilor în implementarea măsurilor promise în campania electorală.

Deputatul PSD Victor Ponta spune că nu vrea ca partidul să se facă de râs, dând jos propriul Guvern. ”Motivele persoanle în politică sunt foarte greșite, când le aplici. Să se obișnuiască cu ideea că Guvernul este al României, nu este pe persoană fizică. Dacă sunt probleme cu miniștrii, să schimbe ministrii”, a mai spus fostul premier, la Parlament.

Ponta a precizat că nu va merge la ședința Comitetului Executiv de miercuri, când se va lua decizia privind soarta Guvernului Grindeanu și a premierului României. Sursa: Libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS