Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liviu Dragnea dupa amanarea legii pensiilor: „E o decizie politica. Nu ştiam grozăvia din sistemul de pensii”

in Politic de

Coaliţia PSD-ALDE amână pentru anul viitor una din promisiunile din programul de guvernare – e vorba de o noua lege a pensiilor. E o decizie politică, a explicat şeful PSD, Liviu Dragnea, care a oferit două motive pentru care termenul de 1 octombrie a fost mutat pentru anul viitor – priorităţile acum sunt finalizarea legii salarizării şi introducerea TVA split. Al doilea motiv e, potrivit liderului social-democrat, „grozăvia din interiorul sistemului de pensii”.

Sunt cuvintele lui Liviu Dragnea, care a adăugat că, în interiorul coaliţiei, nimeni nu avea „dimensiunea” acestei grozăvii.

Liviu Dragnea: „Creşterea punctului de pensie cum scrie în programul de guvernare este în vigoare, nu e sub semnul întrebării – cu 10% anul viitor. Despre o nouă lege a pensiilor e aproape finalizată.

Niciodată nu a fost vorba ca să fie prinsă cu prevedere bugetară în bugetul pe 2018 pentru că ar însemna să fim nerealişti. E nevoie de recalcularea a câtorva milioane de dosare, de repararea nedreptăţilor.

Decizia politică a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum – buget, split care ţin de legea salarizării, urmând ca după ce sunt depuse în Parlament să reîncepem discuţiile cu ministrul muncii şi pe legea pensiilor.

Legea pensiilor la 1 octombrie – nu e vorba de nerealism, e vorba de o abordare pragmatică. La vremea la care am discutat niciunul dintre noi nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii. Ne-a trebuit mult timp pentru a avea acces la toate informaţiile” scrie digi24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS