Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liviu Dragnea dupa amanarea legii pensiilor: „E o decizie politica. Nu ştiam grozăvia din sistemul de pensii”

in Politic

Coaliţia PSD-ALDE amână pentru anul viitor una din promisiunile din programul de guvernare – e vorba de o noua lege a pensiilor. E o decizie politică, a explicat şeful PSD, Liviu Dragnea, care a oferit două motive pentru care termenul de 1 octombrie a fost mutat pentru anul viitor – priorităţile acum sunt finalizarea legii salarizării şi introducerea TVA split. Al doilea motiv e, potrivit liderului social-democrat, „grozăvia din interiorul sistemului de pensii”.

Sunt cuvintele lui Liviu Dragnea, care a adăugat că, în interiorul coaliţiei, nimeni nu avea „dimensiunea” acestei grozăvii.

Liviu Dragnea: „Creşterea punctului de pensie cum scrie în programul de guvernare este în vigoare, nu e sub semnul întrebării – cu 10% anul viitor. Despre o nouă lege a pensiilor e aproape finalizată.

Niciodată nu a fost vorba ca să fie prinsă cu prevedere bugetară în bugetul pe 2018 pentru că ar însemna să fim nerealişti. E nevoie de recalcularea a câtorva milioane de dosare, de repararea nedreptăţilor.

Decizia politică a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum – buget, split care ţin de legea salarizării, urmând ca după ce sunt depuse în Parlament să reîncepem discuţiile cu ministrul muncii şi pe legea pensiilor.

Legea pensiilor la 1 octombrie – nu e vorba de nerealism, e vorba de o abordare pragmatică. La vremea la care am discutat niciunul dintre noi nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii. Ne-a trebuit mult timp pentru a avea acces la toate informaţiile” scrie digi24.ro

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Ultimile din

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS