Liviu Dragnea are numai cuvinte de laudă pentru premierul Viorica Dăncilă şi Guvern. Sunt foarte bine pregătiți. Gestionează foarte bine Președinția Consiliului UE

in Politic

Liviu Dragnea are numai cuvinte de laudă pentru premierul Viorica Dăncilă şi Guvern şi a ţinut, sâmbătă, să scoată în evidenţă ceea ce a numit „performanţele remarcabile” după nici două luni de mandat la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Guvernul Vioricăi Dăncilă a reușit deja să închidă mai multe dosare europene decât președinția austriacă în timpul celor șase luni, a spus Liviu Dragnea.

„Am vorbit şi eu cu mulţi oficiali europeni, Victor Negrescu e foarte respectat și bine cunoscut. Toată lumea spune, cu foarte mare plăcere, că este o preşedinţie de mare succes. Doar o informaţie – într-o lună şi jumătate Guvernul condus de Viorica Dăncilă, care gestionează această Preşedinţie, a închis mai multe dosare europene decât Preşedinţia austriacă în şase luni. De ce? Pentru că suntem foarte bine pregătiţi. Chiar suntem bine pregătiţi. Victor Negrescu (fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene – n.r.) a muncit foarte mult să pregătească această Preşedinţie. De ce a plecat din Guvern cred că nici el nu ştie. Asta e când eşti prea tânăr”, a spus Liviu Dragnea la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin.

„Premierul Viorica Dăncilă, miniştrii sunt foarte bine pregătiţi. Toate întâlnirile pe care le au la Bruxelles le gestionează foarte bine. Nu le e teamă, nu le e ruşine, nu se sperie, cu toate că au primit presiuni de la lideri mari europeni. (…) Sunt români, ştiu exact ce au de făcut şi bineînţeles că gestionează aşa cum trebuie”, a declarat Dragnea.

De la Reșița, Liviu Dragnea a lansat un nou atac la aresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că nu a făcut nimic pentru România. „Se pare că nu mai există altă variantă pentru România decât ca acest om să nu mai prindă un mandat de președinte. Este un obiectiv foarte important. Pe ce pune mâna strică și face numai rău. Să știți că nu vorbește niciodată de bine România în afară, când se întâlnește cu alți oameni, pentru că nu poate. Nu poți să ieși să spui în atâtea rânduri că România nu e pregătită să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene. Ce oficial vreodată a spus atât de rău despre țara lui?”, s-a întrebat retoric Liviu Dragnea.

Loading...