Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liviu Dragnea a precizat luni că social-democrații au decis să își facă ei Guvernul și că membrii PSD cercetați penal pot face parte din viitorul Cabinet

in ExtraNews/Politic de

Luni, după ședința CEx, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat:”Am hotărât să ne facem noi Guvernul, și nu alte instituții”. Întrebat dacă membrii PSD cercetați penal pot face parte din noul Cabinet, Dragnea a răspuns: „Da”.

Liviu Dragnea a mai anunțat, luni, că CEx se va reuni vineri, la ora 11:00, pentru a centraliza propunerile de miniștri care să facă parte din Guvernul Dăncilă și va vota fiecare ministru în parte.

Liderii PSD negociază de câteva zile cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament, componența viitorului Cabinet Dăncilă. Se negociază dur fiecare funcție, inclusiv cele de secretari de stat. Partizanii fostului premier Mihai Tudose dispar de la Palatul Victoria, iar foști miniștri din alte guverne se pregătesc să revină la guvernare.

Președintele PSD a declarat după ședința CEx al PSD de luni, că nu a discutat despre o posibilă invitare a UDMR în coaliția de guvernare,  însă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat:”Consider că ar fi oportună cooptarea UDMR-ului la guvernare, pentru că etnicii maghiari sunt și ei români.” și că:”ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participării la guvernare. Din câte am văzut, dacă am receptat corect semnalele, am înțeles că nu se dorește acest lucru și, sigur că respectăm punctul de vedere.”

Opoziția ironizează postura în care se află premierul desemnat.

Președintele PNL, Ludovic Orban: „Sunt convins că nu o întreabă nimeni pe Viorica Vasilica pe cine acceptă ca ministru în Guvernul pe care urmează să îl conducă.”

 

Ultimile din

Mergi la SUS