Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lista celor mai nocive E-uri: cand mergeti la cumparaturi luati cu voi aceasta lista si evitati alimentele care le contin!

in Sanatate de

Dacă în trecut oamenii sufereau de malnutriție, în prezent în alimentație a apărut o altă problema. Este problema aditivilor alimentari pentru îmbunătățirea calității produsului pe care îi numiți E-uri și care au obținut în ultimul timp o celebritate proastă.

Este drept că acești aditivi sporesc produselor calitățile gustative și aromatice și le măresc durata de păstrare (pe seama cărui fapt produsele devin mai ieftine), dar se pare că prețul sănătății pe care îl plătim pentru toate acestea este exagerat de mare.

În multe țări controlul E-urilor este foarte riguros, însă mai puțin în România. Astfel în România sunt permiși spre utilizare o listă de circa 70 de E-uri care în alte țări sunt interziși din cauza toxicității lor.

Nu trebuie mult să ne oprim la afecțiunile și bolile pe care le cazează aceste E-uri, pentru că și așa oamenii cunosc că ele pot cauza un spectru larg de boli, de la cele mai banale până la cele mai periculoase, inclusiv cancerul.

Pentru a te putea feri de aceste E-uri toxice de acum încolo, am pregătit o listă a celor mai periculoase E-uri, pe care ar fi bine să o memorezi ori să o ai mereu la tine când cumperi un produs și citești ingredientele din care a fost fabricat. E-urile se găsesc între paranteze sau alături de denumirile afânători, îndulcitori artificiali, conservanți și arome identic cu cele naturale.

Ferește-te aceste E-uri și vei fi mult mai sănătos!

Sursa: sanatosi.comLoading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS