Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liderul PSD: Vom prezenta zilele următoare o“informaţie mincinoasă” care a fost transmisă oficial din România Comisiei Europene

in ExtraNews de

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în perioada următoare va fi făcută publică o “informaţie mincinoasă” care a fost transmisă oficial din România Comisiei Europene.

El a susţinut că este nevoie de o informare corectă şi că relaţia România-Comisia Europeană trebuie să se bazeze pe adevăr.

“Noi vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici. Pentru noi şi pentru comisie este important să fie o relaţie bazată pe adevăr şi pe informare corectă”, a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile recente din România şi subliniază că CE avertizează din nou cu privire la pericolul regresării şi va analiză în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei, noteaza stirileprotv.ro

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată în declaraţie.

Juncker şi Timmermans amintesc că o condiţie esenţială pentru a putea renunţa treptat la mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) este că progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile.

În aceeaşi zi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au semnat o scrisoare adresată preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, în care explică faptul că dezbaterea legilor justiţiei s-a făcut transparent, cu implicarea tuturor participanţilor la actul de justiţie. Cei doi îşi exprimă ”îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor” şi afirmă că reacţia Comisiei Europene este ”surprinzătoare”.

În plus, Tăriceanu şi Dragnea susţin că oficialii europeni au avut o reacţie ”diametral opusă” când Guvernul Cioloş a făcut modificări la legile justiţiei, ceea ce ”nu poate fi pus decât pe seama modului în care a fost informată Comisia de către diverse surse din mediul românesc”.

Comisia Europeană a precizat, joi, că a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluta discuţiilor privind modificarea Legilor Justiţiei şi că este foarte biune informată despre acest proces, despre mizele care sunt în joc şi despre potenţiale riscuri.

Ultimile din

Mergi la SUS