Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Libera circulație va fi oprită în martie 2019”, a transmis Guvernul de la Londra

in Extern/ExtraNews de

Un oficial britanic, purtător de cuvânt al prim-ministrului Theresa May, a declarat că libertatea de circulație a cetățenilor între Marea Britanie și Uniunea Europeană va fi menținută doar până în martie 2019 și a adăugat că autoritățile britanice au stabilit deja propunerile pentru un nou sistem de control al imigrației după Brexit, dar acestea vor fi prezentate la timpul cuvenit.
Oficialul britanic a precizat referindu-se la propunerile stabilite de către autorități că:”ar fi greșit să speculăm despre cum ar putea să arate acestea, ori să sugerăm că libertatea de circulație va continua ca și până acum”.
Liam Fox, ministrul britanic al Comerțului, a declarat într-un interviu acordat Sunday Times că, menținerea libertății de circulație a cetățenilor între Marea Britanie și Uniunea Europeană după Brexit, înseamnă că nu s-ar respecta rezultatul referendumului de anul trecut.
Philip Hammond, ministrul britanic al Finanțelor, a afirmat săptămâna trecută într-un interviu că:”dorește o perioadă de tranziție de până la trei ani”, ceea ce ar însemna ca „multe aranjamente să rămână foarte asemănătoare cu ceea ce au fost cu o zi înainte de ieșirea din Uniunea Europeană”.

Mergi la SUS